Alla inlägg under november 2009

Av sarahw - 17 november 2009 15:46

Sverige är bäst i världen!!!

På att äta godis:-P.

Under de senaste 20 åren har svenskarna ökat sin konsumtion med 50% och under samma tid har svenskarnas medelvikt ökat med 5kg. (Källa:Boken, Godis åt folket).

Skrämmande! Ända sen jag läste det har jag observerat människor på stan. Det är inte klokt hur det köps godsaker. Pensionärer som skottar lösgodis, ungdomar som trycker i chipspåse i farten och familjer som lastar ner litervis med läsk i kundvagnen.

Visst tycker jag att man ska få unna sej något gott, men om man gör det varje dag hur speciellt blir det då??

Nu kanske jag inte ska klaga så mycke eftersom vi själva är i  kiosk & snabbmatsbranschen, men jag vill ändå slå ett slag för det gamla hederliga lördagsgodiset!

Av sarahw - 16 november 2009 10:25

I Lördags kväll drog jag med mej Andreas (som inte var på sitt bästa humör) till grillen för att sätta upp det nya godisstället. Det flöt faktiskt på bra och på söndag vid öppning var allt på plats och Andreas blev sitt vanliga glada jag igen. Ännu en sak på listan är gjord utan att det kommit dit någon ny, det tar sej!


Igår hände det en lustig grej. Jag hade tränat och det första jag såg när jag kom ut är "våran" Volvo. Den stod där så snällt och väntade på mej;-). Det tog någon sekund att minnas att den numer inte tillhör oss...


Av sarahw - 14 november 2009 12:27

Härligt med ledighet. Jag har redan hunnit måla en inredning till kioskavdelningen på grillen medan Andreas & Albin har städat bilen. Idag ska Volvon till den nye Kalixägaren. Det känns faktiskt lite sorgligt ändå, trots att vi aldrig varit 100% nöjd med den. Som tur är har vi fått låna en väldigt fin bil från Englunds, så saknaden är nog snart över;-)

    


Av sarahw - 13 november 2009 11:04

Igår tog jag ledigt nästan hela dagen för att vi skulle vaccinera oss.

Men kön som mötte oss i dörren på sjukhuset var sjukt lång, så vi åkte till Töre istället. Där fick vi direkt en kölapp och efter dyga timmen var det klart. Varken jag eller Albin har fått några biverkningar än så länge.

Skönt att kunna lämna det bakom oss nu, en sak mindre att tänka på. Synd bara att Andreas inte kunde komma, för han har mycke värre astma än mej och han åker snart till Norge och där har tydligen infulensan slagit till hårdare än i Sverige.

Av sarahw - 11 november 2009 21:23

Det fick jag just när jag kikade in systerysters blogg. Det är så mysigt med jul! Julbordet är bokat, trots att jag fortfarande tycker att maten är alldeles för överreklamerad. Men vad gör man inte för stämningen och mys med familjen! Julbak är oxå är ett måste. Kanske vi slår på stort och gör polkagrisar i år?!

Men var kan man gå på en julmarknad?

Nästan så jag blir sugen på att vara hemma och pyssla istället för att jobba extra i December, men jag får försöka hinna med både och utan att stressa ihjäl mej. För snart kommer den bästa jobbtiden på hela året.

Men först ska jag åka till min vän Ulle i stora staden och gå på musikal!

Av sarahw - 10 november 2009 23:12

Tycker inte alls om känslan att inte se målet på mina projekt. Må så vara att jag alltid drar på mej nya saker hela tiden, men det ska ändå kännas rimligt. En känsla av att det faktiskt kommer att bli klart, någon gång. Har haft en tuff period nu i höst med mycke jobb och funderingar, men nu känner jag att jag är på väg ikapp och lugnet börjar infinna sej.

Idag har jag iaf fått middag hos grannen, varit ute och sparkat och myst med min son som somnade alldeles för sent. Som sagt.. jag känner lugnet och snart somnar jag här framför datorn..


Men ...Förresten!  Jag har tillfälligt löst mitt "jackproblem". Andreas har nämligen nyss köpt en varm och fin svart parkas och eftersom han går i arbetskläder 90% av all tid, så vore de ju synd om jackan inte blev använd.. Lite stor, men väldigt mysig! Så tack Gubben;-)


Av sarahw - 9 november 2009 10:27

Att det känns lyxigt att få vara ledig på helgerna! Har just haft ledigt 3:e helgen på raken och fram till jul jobbar jag troligtvis bara en helg pga diverse byten.

Min  lediga helg började i fredags med en heldag i "stan". Tänk att man kan spendera 6 timmar på affärer i lilla Kalix. Sen kom världens brunaste kompis Ulle och åt den godaste salladen med oss.

Efter våran numera obligatoriska lördagssovmorgon kom min sambo på att vi skulle åka till Luleå en sväng! Vet inte om det beror på att jag hade helt andra och kanske inte lika roliga planer för honom;-). Har fick iaf som han ville och vi hann med flera roliga ärenden på bara två timmar. Kvällen avslutades med att Albin bjöd på en tidig farsdagsmiddag på Waldorf.

Igår fick vi gjort flera viktiga saker:  Vi sålde bilen, monterade in larmet i stugan, åt farsdagsmiddag i Ryssbält och hade ett sent kvällsmöte.

Denna vecka har Chefen åkt på utlandet (Igen!) Så jag jobbar korta dagar hela veckan. Perfekt schema, eftersom jag då hinner umgås hela kvällarna med våran goa lill-kille!

  




Av sarahw - 5 november 2009 15:56

Jag är ute efter en ny vinterjacka. Eftersom jag är väldigt kräsen, så krävs det en hel del letande för att jag ska hitta den perfekta jackan. För det är ju inte varje dag man gör såna inköp.  Den ska vara VARM och passa till både kjol och täckbyxor... Färgen har jag funderat mycke över. Jag är ju väldigt svart och röd, men jag har ju redan en ny sommarjacka som är röd och en vår/höstjacka som är svart. Man skulle inte vara så förbaskat enkelspåring och välja en annan färg?!... Kanske en blå??... Näe, då matchar jag ju inte med dom andra kläderna jag har.. En brun?... Nepp, för trist...

Ulle har en superfin 8848 dun-goretex jacka i den rätta rödfärgen (blodröd, ej hallonröd) och den är jag lite kär i, men ett sånt köp blir det inte eftersom hon och många andra redan har den. Lite egen vill man ju vara!

Jag har i alla fall först och främst letat i Kalix. Det var egentligen det jag ville dela med mej av:  Att tänka på var man handlar.  Det är himla enkelt att skriva lappar med vad man behöver och sen tänka att man köper allt på den där resan man lika ska göra till ex. Luleå (eller handla via nätet). Jag försöker att först kolla om det finns i kommunen innan jag söker vidare. För jag vill ha några affärer kvar!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14
15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards