Alla inlägg den 2 februari 2013

Av sarahw - 2 februari 2013 20:58

Igår var vi på 18-månaders kontroll med våran lilla trollunge. Där fick hon bygga ett torn med klossar,hämta en kloss,rita, visa var magen var och prata en del. Till en början var hon blyg men sen lossnade det och hon fick godkänt på alla punkter.Hon vägde 10920g och var 80,5cm lång. Klädstorleken börjar övergå från 80 till 86 och hon har 4 tänder uppe och 2 nere. Men man ser att det är 2 stycken till på G där nere.

Hon älskar fortfarande mat! Det går inte att börja duka i förväg, för då sätter hon sej i stolen och ropar: Maaat! Det enda som hon ratar är pannkaka.. Hon är en bestämd tjej som ingen sätter sej på. Albin får se upp när hon är igång och vispar runt med småhänderna. Då man säger att hon inte får slåss, ser hon först moloken ut och skiner sen upp och säger: Goas!

Under våran Thailands-semester började hon prata jättemycket. (Jag har säkert skrivit upp 2 A4 sidor med ord). Det är mycket: Albi-skola, Pappa-skotten (skotern), Å-nej, Gå-ne, rita-blomma, Öppla (öppna), akta, Vovve,

Tutt(slut)- Lälling(Välling). Hon bygger gärna torn med duplo, dansar, gasar med dockvagnen och bygger pussel.

Hon älskar Vings maskotar Lollo & Bernie och hör på deras låtar så ofta hon får. Golden-hunden bär hon med sej överallt och är den borta på kvällen blir det katastrof. Hennes dagiskompis Oskar pratar hon jättemycket om. Hon sover fortfarande jättebra. Vanligen från 19-6.30 + drygt en timme efter lunch. Tutte-ilet som hon hade i höst är nästan borta, numera bryr hon sej knappt om den alls. Pott-träningen har vi alldeles kommit ifrån. När vi var i Thailand använde hon den flera gånger. Alltid när hon sätter sej tar hon i för kung oh fosterland;-) När vi hänger tvätt tar hon ut plaggen och berätta vems det är:pappas,mammas och Albis. Om man frågar vems flicka hon är, så är svaret givet: Pappas!

 

Snart börjar den härligaste småbarnstiden (mellan 2-4) då dom små liven börjar prata och man får höra dom mest fantastiska sakerna som man bara Måste komma ihåg att föreviga!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards